Stoppen met Roken

Nu stoppen met roken

In het kort

vertaling
6 talen actief
inclusief Chinees
effectief stoppen
Effectieve stopmethode
Gebruikers ervaren het als effectief
Stoppen met roken app iphone
Lees verder

Onze opdracht

Zorggroep Regio Oosterhout en Omstreken is een organisatie van, voor en door huisartsen.

Zorroo regelt in de regio Oosterhout de zorg voor patiënten met diabetes mellitus type 2, COPD, hart- en vaatziekten of psychische problemen. Daarnaast is voor alle patiënten het stoppen-met-rokenprogramma beschikbaar. Al deze zorg is vastgelegd in zorgprogramma’s.

Om de zorg goed te organiseren, de kwaliteit te verbeteren en deze te waarborgen, sluit Zorroo contracten af met zorgverleners als diëtisten, (medisch) pedicures, podotherapeuten, laboratoria, ziekenhuizen en specialisten. In deze contracten komen deze zorgverleners met Zorroo overeen, dat de zorg overeenkomstig aan de zorgprogramma’s aan patiënten aangeboden wordt. Zo zijn alle patiënten verzekerd van dezelfde kwaliteit van zorg. De zorgverzekeraars kopen de zorgprogramma’s in bij Zorroo.

Zorroo overlegt de inhoud en financiering van de zorgprogramma’s met de zorgverzekeraar. Dit wordt in een overeenkomst vastgelegd.

Zorroo regelt de afhandeling van de financiële administratie en rapporteert aan de zorgverzekeraar.

Stoppen met roken app deelnemer

Onze uitdaging

Uit onderzoek is gebleken dat rokers gemiddeld drie tot zeven stoppogingen nodig hebben om daadwerkelijk voor langere tijd te stoppen. Om succesvol te stoppen, pakt men het beste beide kanten van het rookgedrag aan. Daar richt de app ‘Nu Stoppen Met Roken’ zich op.

Het resultaat

You Are Digital ontwikkelde voor de Zorggroep Regio Oosterhout en Omstreken als aanvulling op het interne stoppen-met-roken-programma een iOS-applicatie. Om bij te houden hoe het stoppen verloopt kan een dagboek worden bijgehouden worden. Hierin kunnen situaties beschreven worden waarbij iemand het zwaar had om een sigaret te laten liggen. Ter motivatie kunnen doelen worden opgeven, waarbij de app aangeeft wanneer deze doelen behaald zijn. Dit is weer terug te vinden in het dagboek.

Als er ondersteuning nodig is van anderen die ook gestopt zijn met roken, dan kan de community ingeschakeld worden. In dit digitale communicatiecentrum, binnen in de app, kunnen berichten naar elkaar gestuurd worden.

Bekijk project

Stoppen met roken app iphone

Impressie

  • Impressie Stoppen met roken
“Dankzij de ondersteuning van You Are Digital verloopt de communicatie tussen de zorgverleners conform de NEN-norm.”
Daan Kerklaan
Zorroo

Deze helden werken aan dit succes mee

Emiel Hartogs

Door Emiel Hertogs

Lead Developer
Robin van Diem

Door Robin van Diem

Art Director
Joyce Lankhaar

Door Joyce van der Zanden

Lead Projectmanager