Recruit a Student

"Het talent van morgen vandaag in huis"

In het kort

pageviews
+47%
Paginaweergaven < 1jr
sessies
+90%
Online sessies < 1 jr
succesvol
Succesvolle franchise
Internationaal opererend
Recruit a student ipad
Lees verder

Onze opdracht

Het in 1999 ‘geboren’ Recruit a Student is ontstaan uit een behoefte om de “rennen of stilstaan”-uitdaging van veel bedrijven aan te gaan. Oprichters Jaap en Remco hebben sindsdien het bedrijf uitgebouwd naar een binnenkort internationale franchiseorganisatie.

Het bedrijf levert geschikte studentenkandidaten voor tal van bedrijfstakken en werkzaamheden waarmee bedrijven hun (tijdelijke) behoefte aan extra personeel kan invullen.

Recruit a Student is al langer zeer serieus bezig met de eigen website en vindbaarheid, voor studenten én potentiële opdrachtgevers. Om te groeien zochten zij een onlinestrategie voor nog meer leads, waarbij zij zelf een leidende rol houden in uitvoer van werkzaamheden. You Are Digital bleek als partner het echte ‘samen doen’ én de pragmatiek te bieden waar Remco en Jaap naar op zoek waren.

Recruit a student highlight

Onze uitdaging

Deze ambitieuze opdrachtgever heeft veel behoefte om naast het krijgen van ondersteuning vooral zelf de onlinemarketingwerkzaamheden te dragen (en dat in alle delen van de organisatie. Ook directeur Remco werkt mét zijn team). Dat betekent dat we gezamenlijk op zoek gingen naar een aanpak waarbij alle betrokkenen in een soepele samenwerking op elkaar inspelen om samen tot een meetbaar resultaat komen.

De kennisoverdracht bleek van wezenlijk belang om te zorgen dat ook binnen de organisatie de aanpak kan worden gedragen.

Uitgangspunten waren:
– Het (huidige kennis)niveau
– De huidige status en kwaliteit van de website
– De doelstellingen van Recruit a Student
– De al eerder opgestelde prognose

De deelnemers hadden soms rode wangen van alle informatie, maar deze workshops wierpen hun vruchten af; het team kon zelf de eerste grote stappen zetten.

Het resultaat

Als start van de samenwerking gingen Recruit a Student en You Are Digital in zeer intensieve kennissessies per halve dag aan de slag. In workshopvorm werd kennis op met name het vlak van SEO en vindbaarheid praktisch overgebracht op de betrokken teamleden. Belangrijk in deze aanpak was dat de workshops volledig waren afgestemd op dit team, dus geen algemene verhalen.

Het vervolg
Inmiddels hebben we het vervolgtraject ingezet: op maandelijkse basis wordt, nog steeds samen met het team van Recruit a Student, met een gerichte taakverdeling gewerkt aan resultaat. De besproken KPI’s op basis van leads en conversie staan voor iedereen centraal. Pragmatisch en meetbaar.

Bekijk project

Recruit a student ipad

Impressie

  • Recruit a student impressie
"Leerzaam, ‘hands-on’, heel nuttig en direct toepasbaar op de site met zichtbare resultaten.”
Remco Beijer
Recruit a Student

Deze helden werken aan dit succes mee

Michael Plugge

Door Michael Plugge

Online Marketeer
Marcel Aerts

Door Marcel Aerts

Front-end Developer