Oosterhout van Jou

"Platform voor de toekomstvisie van de stad"

In het kort

Innovatief platform
Innovatief platform
Centraal communicatiepunt
Vernieuwend design
Vernieuwend design
Herkenbare kaart van Oosterhout
Gebruiksvriendelijk platform
Gebruiksvriendelijk platform
Intuïtief ontwerp
Oosterhout van Jou
Lees verder

Onze opdracht

Oosterhout is met bijna 55.000 inwoners een middelgrote gemeente, in de provincie Noord-Brabant. De gemeente bestaat uit de stad Oosterhout en drie kerkdorpen: Den Hout, Oosteind en Dorst. Oosterhout is gunstig gelegen aan twee autosnelwegen, de A27 en de A59, en is ook over water (Wilhelminakanaal) en goederenspoor bereikbaar. Vandaar dat de gemeente een belangrijke economische functie heeft en ruim 4.500 grote en kleine bedrijven telt waar in totaal meer dan 26.000 personen werkzaam zijn. Naast de vele woningen en bedrijfsgebouwen kent Oosterhout ook fraaie historische panden, monumentale gebouwen en kunstwerken die getuigen van een lange en rijke historie.

De gemeente Oosterhout was opzoek naar een manier om opvattingen, meningen en ideeën te verzamelen hoe inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen aankijken tegen de toekomst van hun gemeente. Om gezamenlijk te komen tot een nieuwe, integrale toekomstvisie voor Oosterhout (met als horizon 2030). Samen werken aan de toekomstvisie voor de stad.

Oosterhout van Jou

Onze uitdaging

De gemeente Oosterhout wil, samen met inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen nadenken over de toekomst van de gemeente. Welke maatschappelijke uitdagingen en vragen komen er tot 2030 op hen af? Hoe kan men er voor zorgen dat Oosterhout een aantrekkelijke gemeente blijft om in te wonen, werken en leven? Dit alles moet bijdragen aan het project om te komen tot een nieuwe toekomstvisie van de gemeente Oosterhout. Een visie die niet wordt opgesteld vanachter het bureau op het stadhuis, maar in nauwe samenspraak met iedereen in Oosterhout die daaraan zijn of haar bijdrage wil leveren.

Kortom de gemeente Oosterhout was opzoek naar een platform om met de burger van gedachte te kunnen wisselen, over de toekomst van de stad. Anderzijds was het van belang om geïnteresseerden te kunnen blijven informeren over de voortgang van het project en de werkgroep(en).

Het resultaat

Het resultaat is een prachtig online platform welke de bezoekers en de gemeente in staat stelt met elkaar van gedachte te wisselen over de toekomst van stad.

De herkenbaarheid van de typisch Oosterhoutse herkenningspunten en bezienswaardigheden in de landkaart vormen de basis voor het platform. Vanuit die landkaart kan de bezoeker eenvoudig kiezen uit de verschillende thema’s.

Bekijk project

Oosterhout van Jou

Impressie

  • Oosterhout van Jou
“Ik ben heel erg enthousiast over het initiatief van de website oosterhoutvanjou.nl. Eigenlijk de eerste keer dat Oosterhout op zo’n moderne manier probeert om zijn inwoners te betrekken bij een ontwikkeling. En ik vind dit een heel positief initiatief.”
Loek Oomen
Voorzitter college van bestuur Delta-onderwijs

Deze helden werken aan dit succes mee

Joyce Lankhaar

Door Joyce van der Zanden

Lead Projectmanager
Robin van Diem

Door Robin van Diem

Art Director
Marcel Aerts

Door Marcel Aerts

Front-end Developer