Oberr

"Bestel nu je drankje met een app"

In het kort

rating
4.9 uit 5 rating
Zeer positief beoordeeld
Producten
1700 producten
200 gekoppelde werknemers
Oberr App iPhone
Lees verder

Onze opdracht

De Oberr App stelt je in staat om bij horecagelegenheden je drankjes en hapjes met je mobiel te bestellen. Niet wachten op een beschikbare serveerster, maar direct je bestelling plaatsen op het moment dat jij dat wilt! En wil je er een beetje spanning in gooien? Laat dan het ‘Rad van Fortuin’ in de app bepalen wie het volgende rondje voor zijn/haar rekening neemt!

Het bedrijf achter Oberr, R2 Investments, zoekt kansen in goede ideeën. Toen de Oberr-visie met hen werd gedeeld, was de volgende stap snel gezet: Een prototype van de app werd in grote lijnen uiteengezet en er werd een ontwikkelpartner gezocht. You Are Digital, Oberr en R2 gingen samen op weg naar dé horeca-app van Nederland.

Nu zijn we een half jaar verder en is de app live te vinden in de Playstore en Apple Store!

Oberr app op het terras

Onze uitdaging

Vanuit de nodige ervaring in horeca van de bedenkers, moesten de grote lijnen van het idee worden uitgewerkt tot een daadwerkelijke, functionerende nieuwe app. Een app die enerzijds past bij de beoogde gebruikers (jonge mensen tussen de 18 en 40 jaar oud), maar ook een match maakt met de visie van horecagelegenheden.

Na een start met boordevol ideeën moesten we gezamenlijk tot een punt komen waar we visueel en functioneel krachtige keuzes hebben gemaakt voor de eerste versie van deze toffe nieuwe app.

De uitdagingen:

  • Het bewaren van de ‘personal touch’ die in de horeca zo belangrijk is.
  • Het foutloos samenbrengen van een smartphone app, horeca tablet app én printerfunctionaliteit voor het afhandelen van bestellingen.
  • Goede ideeën en nieuwe inzichten houden nooit op met stromen. Tegelijkertijd wilden we de focus bewaren om binnen de gestelde deadlines tot een goed werkende, functionele fase 1 app te komen op de diverse platformen (Android en iOS).
  • Een eerste funfactor creëren, zonder overdaad aan benodigde gegevens, en een makkelijke en spelmatige insteek in de app brengen (maak kennis met het Oberr ‘Rad van Fortuin’!).
  • Het werken met/voor diverse platformen, ontwikkelvraagstukken voor de toekomst en een diversiteit aan gebruikersvoorkeuren, binnen één app. Dat vroeg flexibiliteit, maar op zijn tijd ook het doorhakken van knopen.

Het resultaat

Na een lange periode van nadenken, tekenen, sparren, toetsen en herzien ging op 1 juli 2016 in de diverse stores de eerste versie van de Oberr App live! En dat was wel een biertje waard!

De eerste pilotgroep van aangesloten, Utrechtse cafés werken as we speak als testgroep met de app. Mensen die in Utrecht een terrasje opzoeken, zijn van harte uitgenodigd om hun kop koffie of biertje via de Oberr App te bestellen!

  • Snel en gemakkelijk bestellen op het moment dat jij het wilt
  • Het lot laten bepalen wie een rondje voor zijn/haar rekening neemt
  • Geen onnodige wachttijd; je hebt je bestelling op tafel voor je het weet

Bekijk project

Oberr App iPhone

Impressie

  • Impressie oberr app
“Het heeft ons allemaal heel wat zweetdruppels gekost, maar we zijn heel trots op ons eerste resultaat! En nu zijn we klaar om Nederland met deze fantastische app te veroveren. Bestel maar en geniet ervan!”
Reinoud Miggels
Oberr

Deze helden werken aan dit succes mee

Joyce Lankhaar

Door Joyce van der Zanden

Lead Projectmanager
Emiel Hartogs

Door Emiel Hertogs

Lead Developer
Vadiem Janssens

Door Vadiem Janssens

Front-end Developer