MIJN Zorroo

"Zorgroep regio Oosterhout en omstreken"

In het kort

Koppeling
Koppeling met OZIS
gecertificeerd
Certificeringen
NEN 7502 / 7510 / 7512 / 7513
berichten
90.000+
Interne berichten verzonden
MIJN Zorroo dashboard
Lees verder

Onze opdracht

Zorggroep Regio Oosterhout en Omstreken is een organisatie van, voor en door huisartsen.

Zorroo regelt in de regio Oosterhout de zorg voor patiënten met diabetes mellitus type 2, COPD, hart- en vaatziekten of psychische problemen. Daarnaast is er voor alle patiënten het stoppen-met-rokenprogramma beschikbaar. Al deze zorg is vastgelegd in zorgprogramma’s.

Om de zorg goed te organiseren, de kwaliteit te verbeteren en deze te waarborgen, sluit Zorroo contracten af met zorgverleners als diëtisten, (medisch) pedicures, podotherapeuten, laboratoria, ziekenhuizen en specialisten. In deze contracten komen deze zorgverleners met Zorroo overeen, dat de zorg overeenkomstig de zorgprogramma’s aan patiënten aangeboden wordt. Zo zijn alle patiënten verzekerd van dezelfde kwaliteit van zorg. De zorgverzekeraars kopen de zorgprogramma’s in bij Zorroo.

Zorroo overlegt de inhoud en financiering van de zorgprogramma’s met de zorgverzekeraar. Dit wordt in een overeenkomst vastgelegd.

Zorroo regelt de afhandeling van de financiële administratie en rapporteert aan de zorgverzekeraar.

Mijn Zorroo Dashboard

Onze uitdaging

Het webportaal “MIJN Zorroo” bestaat sinds 2008 en is ontwikkeld en mede bedacht door You Are Digital. Zorggroep Regio Oosterhout en Omstreken is de eigenaar van dit webportaal. Zorroo is een van de ongeveer honderd zorggroepen die Nederland anno 2011 kent.

Binnen een zorggroep verenigen verschillende zorgaanbieders zich in een juridische entiteit om de eerstelijns zorgverlening op het gebied van één of meer (chronische) ziekten te verzorgen. Dit wordt ook wel ketenzorg genoemd met een per ziektebeeld passend ketenzorgprogramma. Zij sluiten contracten met zorgverzekeraars om chronische zorg in een bepaalde regio te coördineren en uit te voeren.

Het webportaal MIJN Zorroo probeert ondersteuning te bieden bij de processen die voortvloeien uit deze samenwerkingsvorm. Doel van het webportaal “MIJN Zorroo” is het faciliteren van de informatiedeling binnen de ketenzorgprogramma’s van de Zorggroep Regio Oosterhout en Omstreken.

Het resultaat

In 2012 heeft dit zorgportaal een vernieuwing doorgemaakt wat betreft innovatieve technieken. Alle modules zijn opnieuw onder de loep genomen en vernieuwd. Dit heeft ervoor gezorgd dat op dit moment een state of the art-portaal draait, volledig in een volgens de NEN-normen voor databeveiliging in de gezondheidszorg beveiligde omgeving. Gekoppeld en opgezet zowel binnen als buiten het E-zorg netwerk met diverse functies, en onder andere een geheel beveiligde Medicom-koppeling waarbij via OZIS meetwaarden te raadplegen zijn.

Bekijk project

MIJN Zorroo dashboard

Impressie

  • impressie MIJN Zorroo
“Dankzij de ondersteuning van You Are Digital verloopt de communicatie tussen de zorgverleners conform de NEN-norm.”
Daan Kerklaan
Zorroo

Deze helden werken aan dit succes mee

Emiel Hartogs

Door Emiel Hertogs

Lead Developer
Ruud Lambregts

Door Ruud Lambregts

Back-end Developer
Marcel Aerts

Door Marcel Aerts

Front-end Developer